Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Militar National joaca un rol important in cunoasterea traditiilor istorice ale Ostirii romane. Infiintat in 1923 printr-un decret semnat de Regele Ferdinand I al Romaniei, aceasta institutie s-a bucurat de-a lungul timpului atat de atentia binevoitoare a Casei Regale, care a facut numeroase donatii, cat si de sprijinul unor personalitati importante ca Radu Rosetti, Vasile Parvan, Alexandru Tzigara-Samurcas, Nicolae Iorga, etc.
Muzeul Militar National din Oradea se afla intr-o cladire in stilul secesiunii vieneze de pe strada Armatei Romane. Edificiul a fost construit in 1895 pentru armata ungara.
Festivitatea de deschidere a punctul muzeistic militar Oradea a avut loc la 26 decembrie 1971, desi aceasta trebuia sa aiba loc cu doua luni inainte, la 25 octombrie.
Patrimoniul muzeului este alcatuit din documentele si obiecte donate de veterani ai Diviziei 11 Infanterie (fosta Divizie 11 Mecanizata din Oradea) si de familiile acestora, precum si din exponate aduse de la Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I" din Bucuresti).
Muzeul Militar National din Oradea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Oradea
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 47.04666,21.923493
Adresa: Str. Nufarului Nr.30
Telefon: 0259420002, 0259420003, 0359405501, 0359405502
Numar sali:5
Sunet: Dolby Digital, DTS, SDDS
Strandul Municipal Oradea este situat pe malul stang al Crisului Repede, intre Hotelul Continental si Baza de agrement Dinamo, pe o suprafata de cca. 4 ha.
Are o baza de agrement compusa din 5 bazin
Patinoarul din Oradea este un patinoar artificial de 800 de mp, deschis In parcarea ERA Shopping Park.
Tarife patinoar:
Accesul pe gheata se face contra cost, iar biletul pentru o ora si jumatate de
Palatul Primariei Oradea este amplasat in partea de nord-vest a Pietei Centrale (Unirii). A fost construit intre anii 1902-1903, dupa planurile arhitectului Kalman Rimanoczy
Edificiul se afla pe fost
Calcarele tortoniene de la Tasad reprezinta o rezervatie naturala de tip paleontologic, situata in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei comunei Dragesti, satul Tasad, in Muntii Padure
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.