Apasati pe imagini pentru vizualizare
Complexul muzeal de stiinte ale naturii din Constanta este o institutie publica de cultura, situata pe B-dul Mamaia, nr. 255. Se afla sub tutela Consiliului Judetean Constanta, reprezentand un obiectiv cultural-educativ, stiintific si turistic cu un rol valoros in cunoasterea si cercetarea naturii din Romania.
Dupa infiintare, in anul 1972, complexul era format din sectii individuale, unite sub denumirea de azi "Complexul muzeal de stiinte ale naturii". In prezent, cuprinde urmatoarele sectii: Delfinariul, Acvariul, Planetariul, Observatorul Astronomic si Microrezervatia si expozitia de pasari exotice si de decor.
Acvariul este amplasat intr-o cladire separata de restul sectiilor, pe B-dul Elisabeta nr.1 din Constanta.
Patrimoniul muzeal cuprinde 30.000 de exponate, printre care se remarca: pesti, mamifere acvatice, pasari, crustacee, moluste, piese din cadrul planetariului.
Complexul muzeal de stiinte ale naturii dispune de spatiu si exponate valoroase, desi este in lipsa de fonduri. Momentan, se planuiesc lucrari de modernizare pentru transformarea complexului si incadrarea lui pe lista obiectivelor turistice de rang european.
Complexul muzeal de stiinte ale naturii din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Complexul muzeal de stiinte ale naturii din Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.206852,28.6428852
Patinoarul Arenele Tomis Constanta este un patinoar pus la dispozitie constantenilor si nu numai, pentru sport si distractie.
Preturi :
Acces patinoar:
Luni- Joi: 15 lei
Vineri-Duminica: 20 lei
Sarb
Constanta, cel mai vechi oras al Romaniei, adaposteste, negresit, obiective turistice extrem de valoroase, unele ce si-au pastrat aspectul initial si altele ce au fost transformate in timp. Printre ac
Farul vechi Carol I reprezinta un monument istoric aflat pe teritoriul municipiului Constanta, finalizat in anul 1909.
Adresa: Portul Constanta, dana 0, in larg.
Sursa foto: Rotaru Florin/ wikipedia
Casa Alleon din Constanta se afla pe strada C.A.Rossetti, nr. 7 si a fost ridicata in anul 1881 din dorinta bancherului Jean Gerard Alleon, lucrarea fiind executata de catre arhitectul grec Pelopidas
Monumentul Victoriei din Constanta este situat pe strada Traian, in Parcul Primariei. A fost dezvelit in anul 1968, fiind opera sculptorului Boris Caragea.
Edificiul prezinta scene din lupta antifasci
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.