Apasati pe imagini pentru vizualizare
Piata Unirii este un loc reprezentativ pentru Timisoara, fiecare turist ce viziteaza orasul neputand rata acest important obiectiv cultural.
Cea mai veche piata a Timisoarei este realizata in stil baroc. Aici se afla: Domul sau Catedrala Episcopala Romano-Catolica, Palatul Baroc, Episcopia Ortodoxa Sarba, Catedrala Episcopala Ortodoxă Sarba, Liceul Teoretic N. Lenau, Monumentul Sfintei Treimi, fantana cu apa minerala si alte cladiri din sec. 18-19.
Printre dalele ce formeaza pavajul pietei (in apropierea farmaciei de langa Palatul Baroc) se poate observa pe o piatra planul fostei Cetati a Timisoarei din sec. XIX.
Prin dimensiunile ei, prin stil si prin cladirile ce o marginesc, Piata Unirii este impunatoare, reprezentand locul de intalnire a trecutului cu prezentul. Pe parcursul verii aici se desfasoara o serie de evenimente culturale.
Piata Unirii Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Piata Unirii Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.758096,21.228966
Biserica episcopala sarba Sf. Nicolae a fost construita in stil baroc intre anii 1745-1748, fosta biserica a comunitatii ortodoxe din Timisoara fiind distrusa in urma unui incendiu in anul 1728.
Intr
Episcopia Ortodoxa Sarba se gaseste in Piata Unirii, langa Catedrala Episcopala Sarba. Eidficiul a fost construit intre anii 1745 - 1747 in stil baroc, iar fatada a fost transformata cu elemente de ar
Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk este situata in Piata Libertatii din muncipiul Timisoara. Monumentul a fost realizat in anul 1756 la Viena, de catre F. Blim si E. Wasserburger, in stil ba
Palatul Neuhaus este o cladire istorica situata in Piata Victoriei din Timisoara.
Arhitectura palatului se caracterizeaza printr-o combinatie de stiluri eclectic, seccesion si art nouveau, acesta f
Cazinoul Militar reprezinta una dintre cele mai importante constructii militare ale orasului Timisoara din secolul XVIII, fiind terminat in anul 1775.
In decursul anilor cladirea a suferit o serie de
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.