Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Astra este situat in inima orasului Sibiu si este delimitat de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii.
Desi idea infiintarii parcului exista din anul 1869, acesta a fost construit in anul 1879, odata cu intemeierea Societatii pentru infrumusetarea orasului.
Parcul a fost reamenajat in 1926, si gazduieste 9 busturi ale celor mai importante personalitati romanesti ce au fost grupate in jurul Asociatiei Astra: Gheorghe Baritiu, Badea Cartan, Timotei Cipariu, Octavian Goga, Gheorge Lazar, Andrei Muresanu, Andrei Saguna, Ioan Slavici si Emanuil Gojdu. Cea mai veche statuie este cea a lui Gheorghe Baritiu, datand din 1924.
In partea de nord a parcului, la intersectia cu strada Mitropoliei se gaseste corpul B al Bibliotecii Astra, inaugurat in 2007.
Parcul Astra este strajuit de o serie de cladiri vechi ce dateaza din secolul al XIX-lea, printre care se numara: Policlinica de copii, Palatul Asociatiunii (1905; in prezent adaposteste Biblioteca Astra) si Scoala ajutatoare pentru hipoacuzici.
Parcul Astra din Sbiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul Astra din Sbiu
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.7934761,24.1471519
Muzeul Civilizatiei Populare Astra este localizat in Padurea Dumbrava Sibiului, la 4 km distanta de Sibiu. Este, negresit, unul dintre cele mai mari si mai impresionante muzee in aer liber din Europa.
Rezervatia Naturala Lacul si Golul Alpin Balea insumeaza o suprafata de 180 ha fiind cuprinsa intre Vf. Paltinul (2399 m), Iezerul Caprei (2421 m), Vf. Vanatoarea lui Buteanu (2507 m) si Muchia ampla
Bastionul Haller este faimos pentru constructia in forma de pica, initiata de un general austriac, numit Castaldo.
A fost ridicat in anul 1552, la capatul B-dului Coposu, din Sibiu si terminat in 15
Turnul Dulgherilor este o cladire construita in secolul al XV-lea, pe strada Cetatii, avand rol de aparare.
A fost restaurat in 1967 si 2007. Un zid de legatura intre acest turn si Turnul Olarilor es
Rezervatia Naturala Iezerele Cindrelului este o rezervatie mixta prezentand valori geologico-peisagistice, floristice si faunistice unitare avand o suprafata totala de 609,6 ha.
Rezervatia cuprinde
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.