Apasati pe imagini pentru vizualizare
Denumita si "Clopotelul de Argint", Biserica Sfanta Cruce este situata in Piata 1 Decembrie nr.2 din localitatea Sibiu. S-a construit pe locul unei vechi manastiri dominicane ridicata in prima jumatate a secolului al XIII-lea.
In anul 1241 hoardele mongole asediaza Sibiul si incendiaza manastirea, dar nu la mult timp dupa, aceasta a fost recladita.
Desi nu impresioneaza prin arhitectura exterioara, biserica adaposteste un grup statuar in stil gotic de o importanta deosebita pentru tara noastra. Exponatul il reprezinta pe Iisus rastignit incadrat de Maria si Ioan, este inalt de 7.3 m si a fost sculptat dintr-un singur bloc de piatra.
In anul 1474 ordinul dominican se muta in interiorul zidurilor cetatii, in urma navalirii turcilor din anul 1432. Fosta manastire dominicana a fost folosita drept adapost pentru bolnavi si saraci.
Asediul Sibiului din anul 1659 a determinat autoritatile din acea vreme sa demoleze biserica pentru a nu fi folosita ca un punct de atac. Crucea a fost ingropata in moloz si noroi timp de 24 de ani. In anul 1683 crucifixul a fost dezgropat si s-a reinceput amenajarea bisericii, lucrari ce au durat doua secole. Biserica, in forma pe care o are astazi a fost inaugurata in anul 1755.
Capela Sfanta Cruce din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.8003387,24.1602173
Rezervatia Naturala Lacul si Golul Alpin Balea insumeaza o suprafata de 180 ha fiind cuprinsa intre Vf. Paltinul (2399 m), Iezerul Caprei (2421 m), Vf. Vanatoarea lui Buteanu (2507 m) si Muchia ampla
Biserica reformata a fost construita intre anii 1784 – 1786, pe strada Mitropoliei de azi, nr. 9 din localitatea Sibiu.
Edificiul are o fatada ingusta si un interior sobru cu un ancadrament de piat
Strada 9 Mai, cea mai veche strada a orasului, a purtat mult timp denumirea de strada Elisabeta. Intersectia strazii 9 Mai cu strada Ocnei este considerat centrul Orasului de Jos. Locul se numeste Pia
Turnul Gros a fost construit in anul 1540 din piatra si caramida, in forma de U, iesind cu circa 25 m in afara zidului exterior.
Inaltat intre strada Cetatii si Corneliu Coposu din localitatea Sibiu
Situat la limita sud-vestica a judetului Sibiu, Parcul Natural Cindrel acopera, cu suprafata sa de 9043 ha, cele mai spectaculoase forme de relief din arealele a doi masivi muntosi, Cindrel si Lontru
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.