Muzeul de arta neolitica Cucuteni

Muzeul de arta neolitica Cucuteni
Muzeul de arta neolitica Cucuteni vezi pe harta Muzeul de arta neolitica Cucutenivezi pe harta

Informatii despre Muzeul de arta neolitica Cucuteni

Localizare: Moldova > Piatra Neamt Subcategorie: Muzeu

Muzeul de arta neolitica Cucuteni
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Adresa:Piatra Neamt, Str. Stefan cel Mare nr. 3;

Acest muzeu este unic in Europa , fiind unul din cele mai importante muzee din Romania. Deschis in anul 2005, muzeul prezinta in jur de 300 de piese din cadrul Culturilor Precucuteni - Cucuteni incluse in categoria "tezaur" a patrimoniului cultural national.

Specialistii considera aceasta cultura, a cucutenilor, ca fiind un geniu creator. Modelarea figurinelor de lut, tehnica de ornamentare a vaselor superbe sunt argumente care vin sa intareasca aceasta idee.


Muzeul de arta neolitica Cucuteni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Piatra Neamt , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 46.933385,26.37125




Vezi si alte obiective turistice din Piatra Neamt

Adresa: Str. Stefan cel Mare, nr. 14, jud. Neamt Telefon: 0233.212.247 Numar sali: 1 Capacitate: 629 Sunet: Stereo
Partia Cozla este situata in Poiana Trei Coline, pe dealul Cozla, ce apartine teritoriului administrativ al municipiului Piatra Neamt. Este deservita de o telegondola moderna si telescaun, amenajata
Biserica Adormirea Maicii Domnului a fost ctitorita in 1774 de catre Ioil Egumen de Bisericani, fiind construita din barne de brad pe temelie de piatra, in stil specific moldovenesc. Acoperisul este
Biserica de lemn Sf. Ioan Botezatorul se afla in comuna Bodesti, satul Corni – fosta mosie a Sturzestilor – pe o colina dinspre miazanoapte. A fost construita in 1783 de Ancuta Sturza pentru satu
Muzeul de Istorie si Arheologie din Piatra Neamt isi are originile in perioada de dupa Primul Razboi Mondial, cand profesorul Mihai Stamatin a organizat in incinta Liceului Petru Rares, Muzeul Cozla.


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site