Palatul Vulturul Negru este un monument arhitectonic reprezentativ al municipiului Oradea. Palatul a fost construit intre 1907-1908 de arhitectii oradeni Marcell Komor si Dezső Jakob, in stil secession.
Antreprenorul lucrarii a fost Ferenc Sztarill. Pe locul acestei cladiri s-a aflat palatul Arborele Verde, care dispunea de o sala ce gazduia manifestarile culturale si politice.
Palatul Vulturul Negru este cea mai importanta cladire a stilului sau, din Oradea. Cladirea este multifunctionala, cuprinzand, la vremea inaugurarii, cazino, hotel, birouri, restaurant, grupate in trei corpuri asimetrice.
In prezent, in cladire functioneaza un hotel, un cinematograf, o banca, si mai multe cluburi, cafenele si restaurante, fiind un loc important de intalnire pentru scena sociala a Oradiei.
Palatul Vulturul Negru este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Oradea
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 47.055096,21.930038
Palatul Justitiei din Oradea este situat in Parcul Traian nr.14. A fost construit de Guttman Jozsef si Rendes Vilmos in 1898, dupa proiectul lui Kiss Istvan, fiind initial Tribunal.
Dupa 1944, cladir
Situate in partea de est a judetului Bihor, in Muntii Apuseni, Cetatile Ponorului reprezinta fara indoiala cel mai grandios fenomen carstic al Romaniei, cunoscut si apreciat in intreaga lume.
Cetat
Iosif Vulcan a fost un publicist si scriitor roman, animator cultural, membru al Academiei Romane, fondatorul revistei culturale "Familia".
El este considerat a fi "nasul literar"
Manastirea Sfanta Cruce se afla in Oradea, judetul Bihor si este manastire de maici cu viata de obste, in prezent cu 80 de vietuitoare.
Manastirea a fost ridicata in anul 1992. Prima biserica a fost
Bazilica romano-catolica este cel mai mare monument baroc din tara, fiind construita intre 1752 si 1780. Proiectul a fost intocmit in anul 1750 de renumitul arhitect austriac Franz Anton Hillebrant, d
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.