Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Memoriala Mihail Sadoveanu se afla pe dealul Copoului din Iasi si a devenit muzeu la data de 8 noiembrie 1980, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea scriitorului.
In acesta casa, Sadoveanu a petrecut perioada cea mai bogata a vietii, scriind cele mai de succes opere ale sale: Dumbrava minunata, Hanul Ancutei, Baltagul, Viata lui Stefan cel Mare, Fratii Jderi.
Vizitatorii pot vedea in acest muzeu vitrine si panouri, fotografii de familie, fotocopii din copilaria si din anii de scoala ai scriitorului, fotografia invatatorului sau de la Pascani, Domnul Busuioc (personajul Domnului Trandafir), tablouri cu portretele parintilor, masa de lucru, o biblioteca, un portret cu scriitorul (sezand in fotoliu).
Arhitectura casei este exceptionala, in curte aflandu-se bustul scriitorului si un monument ridicat in memoria Valeriei Sadoveanu (a doua sotie a scriitorului).
Sadoveanu a donat domeniul Institutului de Agronomie din Iasi in anul 1947.
In gradina muzeului sunt pastrate urna funerara in care sunt osemintele sotiei lui Sadoveanu.
Sursa
Casa Memoriala Mihail Sadoveanu din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Memoriala Mihail Sadoveanu din Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1965714,27.5543308
Rezervatia Naturala Balta Teiva Visina se afla intre comunele Victoria si Popricani, judetul Iasi si este o rezervatie naturala de interes national, de tip acvatic.
Rezervatia a fost infiintata in an
Biserica Banu este un lacas de cult din Iasi, situat pe strada Lapusneanu. A fost construita in anul 1800 de catre mitropolitul Iacob Stamati, pe locul unei biserici de lemn ridicata in anul 1709 de c
Parcul Copou a inceput sa fie amenajat in anii 1833-1834.
Aflat in mijlocul gradinii Copou, teiul lui Eminescu a devenit simbolul vegetal al Iasului, fiind un adevarat loc de pelerinaj pentru romantic
Existenta Gradinii Botanice din Iasi are o istorie zbuciumata care a parcurs o perioada de peste un secol pana sa ajunga asa cum o vedem si o admiram noi astazi.
In vechea capitala a Moldovei un loc
Lacul Ciric I este un lac de baraj artificial de lunca din Campia Moldovei, în partea de nord-est a municipiului Iasi. Are o suprafata de circa 10,7 hectare si este construit pe raul Ciric.
Pe lacul
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.