Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Cosuna-Bucovatul Vechi se afla in Craiova, judetul Dolj si este manastire de calugari cu viata de obste, in prezent cu 2 vietuitori.
Manastirea a fost ridicata in anul 1483, din piatra si caramida de la vechiul castru roman Pelendava - Mofleni.
Din vechea manastire, biserica este singura cladire care se mai pastreaza si a fost construita de marele ban Stefan si de fiul sau, Parvu.
Al doilea nume al manastirii, cel de Bucovat, vine de la mosia din satul cu acelasi nume. Pictura manastirii dateaza din anul 1574.
In incinta manastirii functioneaza Seminarul Teologic Sfantul Grigorie Teologul iar in curtea seminarului este un paraclis cu hramul Sfantul Grigorie Teologul.
Hramul manastirii este Sfantul Nicolae.
Sursa
Manastirea Cosuna-Bucovatul Vechi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Craiova
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.3012772,23.7534599
Casa Valimarescu este situata pe Calea Unirii nr.4, Craiova. A fost construita intre anii 1880 - 1884, dupa planurile unui arhitectului francez, Albert Galleron, acelasi care a proiectat Ateneul Roman
Strandul Isalnita beneficiaza de doua trambuline, trei baruri langa bazin, zece baldachine si "internet la firul ierbii". Apa din bazin se schimba odata la fiecare trei zile.
Adresa: Craiova, iesirea
Monumentul Fratii Buzesti este situat in fata Colegiului National cu acelasi nume din Craiova, in coltul Gradinii Trandafirilor sa a Baniei.
Grupul statuar ii reprezinta pe Preda, Stroe si Radu Buzesc
Biserica Sfantul Ioan Hera a fost ridicata in timpul domniei lui Constantin Ipsilanti, in anul 1804, de catre Hera Stenescu, starostele breslei de cojocari craioveni.
Biserica este construita din ca
Laguna Albastra este unul dintre strandurile preferate de tinerii din Craiova. Recent renovat, strandul a capatat un aer de prospetime, cu sezlonguri, muzica buna, nisip fin. Buna dispozitie continua
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.