Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Vergu Manaila, cladire monument istoric atestata documentar din 1794, situata pe strada Razboieni nr. 7, gazduieste cea mai mare colectie de etnografie si arta populara.
Constructia are sapte sali de expozitie in care sunt prezentate tesaturi de interior, piese de exterior, costume populare femeiesti lucrate in broderie specifica zonei Buzaului, costume barbatesti si obiecte de uz casnic si gospodaresc.
Structura tematica a expozitiei permanente prezinta ocupatiile fundamentale, agricultura si cresterea animalelor, ocupatiile secundare - viticultura, sericicultura, pescuitul, vanatoarea si ocupatiile casnice (alimentatie, prelucrarea fibrelor textile, confectionarea incaltamintei).
Spatiul expozitional mai cuprinde o incapere in care se reconstituie interiorul unei "case mari" din zona Bisoca, reprezentand camera pentru oaspeti care se gasea in fiecare gospodarie taraneasca din spatiul romanesc.
Casa Vergu-Manaila din Buzau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Buzaului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Vergu-Manaila din Buzau
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Buzau
Coordonate GPS: 45.1488037,26.8236313
Episcopia Buzaului si a Vrancei este un edificiu emblematic pentru orasul Buzau si a fost infiintata de Radu cel Mare, in anul 1500, impreuna cu Nifon, fost patriarh al Constantinopolului.
Catedrala
Parcul Marghiloman se afla in partea de sud-est a municipiului Buzau, fiind constituit din gradina vechiului conac apartinand familiei boieresti Marghiloman.
Proprietatea a apartinut tatalui primului
Biserica Greci (Biserica Negustori) din Buzau este situata pe strada Clementei nr. 20. Aceasta dateaza din 1585.
A fost una dintre cele mai bogate biserici din oras, fiind construita si apoi refacuta
Biserica Banu sau Banului din Buzau este construita in stilul manastirilor din nordul Moldovei si prima atestare documentara este din anul 1571.
Numele bisericii provine de la dregatoria ctitorului,
Biserica Sfintii Ingeri din Buzau este situata pe strada Ostrovului nr. 10. Reprezinta un monument istoric construit in preajma anului 1619.
I se spunea si \"Biserica din padure\", deoarece in acea
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.