Apasati pe imagini pentru vizualizare
Fantana Lahovari (Fantana George Em. Lahovary) se afla in Piata Natiunile Unite din Bucuresti, fiind realizata de sculptorul Carol Storck.
Monumentul a fost ridicat de catre sotia lui, principesa Zoe Lahovary (ulterior Sutzu), in memoria acestuia. Situat initial in fosta Piata a Operetei (aproape de locul duelului), monumentul a fost mutat de comunisti si ulterior reamplasat langa Biserica Sf. Spiridon Vechi, aproape de locatia originara.
George Emil Lahovary (1854-1897) a fost jurnalist, director al Ziarului L’ Independence roumaine. A activat în diplomatie pana in 1885 fiind deputat cenzor la Banca Naţionala. A ramas in memoria bucuresenilor prin faimosul duel cu Nicolae Filipescu, in care si-a pierdut viata.
Fantana George Em. Lahovary este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Fantana George Em. Lahovary
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.42903,26.096671
Adresa: Calea Victoriei nr. 33, sector 1, Bucureşti, 010061
Telefon: 021-3121029
Fax: 021-3141979
www.teatrultanase.ro
secretariat@teatrultanase.ro
Program:
Luni: 09:00 - 19:00
Marti: 09:00 - 19:00
Teatrul de animatie Tandarica a fost fondat in anul 1945, iar prima sa sectie, cea de marionete, a fost condusa de actrita Lucia Calomeri, ajutata de scenografii Elena Patrascanu, Alexandru Bratasanu,
Manastirea Antim reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura din Bucuresti, apartinand prin decoratie si conceptie stilului brancovenesc.
Ea a fost construita intre 1713-1715,
Muzeul Bancii Nationale a Romaniei se afla in Centrul Istoric al Bucurestiului, in Vechiul Palat al Bancii Nationale a Romaniei.
Muzeul BNR detine o colectie importanta numismatica, ce reflecta circ
Manastirea Radu Voda, la inceput denumita "Sfanta Troita", a fost ctitorita de voievodul Alexandru al II-lea Mircea si sotia sa, Ecaterina, avand hramul "Sfanta Treime" si "Sfantul Ierarh Nectarie al
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.