Apasati pe imagini pentru vizualizare
Noul sediu al Bibliotecii Nationale este situat in Bulevardul Unirii.
Pana de curand cladirea era in acelsi stadiu in care se afla in anul 1989, in prezent ea trecand prin ample lucrari de reabilitare si modernizare.
Momentan Biblioteca Nationala este amplasata in centrul vechi al Bucurestiului, in cladirea cunoscuta drept Palatul Bursei, vis-a-vis de Banca Nationala a Romaniei.
Cladirea in care se afla Biblioteca Nationala a fost finalizata in 1911, la acea data fiind sediul Camerei de Comert si Industrie din Bucuresti.
Fatada cladirii, bogat ornamentata, a fost realizata de catre sculptorul Emil W. Becker.
Inca de la data inaugurarii Palatul adapostea un muzeu de documente comerciale, o bogata biblioteca si o colectie de tablori.
In urma unui decret din februarie 1949, Bursa, care se afla in acest Palat, si-a incetat activitatea. Palatul Bursei va deveni, din 1953, sediul Bibliotecii Centrale de Stat sau Biblioteca Nationala.
Colectia Bibliotecii cuprinde circa 13.000.000 de unitati bibliografice cu caracter enciclopedic si fonduri ale colectiilor speciale (bibliofilie, manuscrise, arhiva istorica, periodice romanesti vechi, stampe, fotografii, cartografie, audio-vizual).
Biblioteca Nationala este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biblioteca Nationala
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.425429,26.110207
Statuia geniului Leul este un monument din Bucuresti, sector 5, situat la intersectia bulevardelor Iuliu Maniu si Geniului (in apropiere de Palatul Cotroceni). Numele ansamblului monumental a dat si n
Monumentul si fantana Luigi Cazzavillan (1852-1902) au fost realizate in 1906 de catre sculptorul Marin Filip, fiind situate in Parcul Luigi Cazzavillan de la intersectia strazilor Temisana si Transil
Muzeul Geologic National adaposteste in cele 22 de sali special amenajate pentru vizitare, un impresionant patrimoniu cultural-stiintific reprezentat prin remarcabile colectii geologice (de minerale,
Monumentul Eroilor Pompieri din Bucuresti a fost realizat in memoria pompierilor care au incercat la 13 seprembrie 1848 sa opuna rezistenta eroica trupelor otomane venite sa inabuse revolutia.
A fost
Grupul statuar din bronz infatisand trei tineri in plina alergare, toti trei cu bratul drept intins inainte intr-un gest care sugereaza efortul de a prinde, de a atinge ceva.
Monumentul, inalt de 1,7
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.